Про компанію

Світлана та Ярослав Семенці, українські підприємці та щасливе подружжя, чотири роки тому започаткували власне виробництво Київського Cухого Варення.

Рецепт знайшли у книзі Олени Малаховець "Подарунок молодим господиням" кінця 19 століття. Перейняли найкраще з кулінарних традицій минулого, уважно вивчили процес приготування, зробили тисячу одну  cпробу, допоки не досягли потрібного смаку , помірної солодкості та пружності цукатів.

Солодкі шматочки фруктів та овочів фірмово упаковані у картонні та металеві коробочки. Оформлені київськими художниками та стануть вишуканим автентичним подарунком, а смак цукатів приємно здивує найвибагливіших. 

Покликання компанії - відродити Київське Сухе Варення як справжній сувенір міста, що відомий на весь світ. 

Легенда

З давних-давен, коли життя у найкращому в світі Місті було світлим та безтурботним, Дніпро широким  та привільним, а городяни безпечними у повсякденному щасті, до Києва приїхав вигадник солодощів імператорьського двору – швейцарець пан Бал’ї.  Волею долі саме йому судилося підсклизнутися на весінній розквасі та ще й на Подолі, впасти та зламати ногу. Добрі городяни оселили видатного іноземця для одужання у одному з найкращих домів Пріорки.

Нудьгуючи від вимушеного неробства, підприємливий та талановитий швейцарець не зміг не приділити увагу пишній щедроті київської природи у вигляді смачної полуниці, розкішних вишеньок та слив, соковитих абрикосів та тендітних груш.  Як людина, напевно, обізнана як у творчості, так і у комерції, він розпочав виготовляти цукати з фруктів з місцевих садів, що  розкинулися на мальовничих київських пагорбах.

Легенда каже, що Бал’ї, «який залишився у Києві до видужання у сім’ї Балабухи, на вдячність навчив гостинну господиню виготовлювати варення, що у давні часи вважалося довершеним кондитерським мистецтвом та таємницею, яку матері передавали донькам».

Та настільки усім прийшлися до вподоби красиві та соковиті фрукти у цукровому сиропі, нібито просочені південним сонцем, що, з тих пір почали їх називати «Київське сухе варення» 

Минав час, сімейна справа київського старожила М.С.Балабухи розросталася та про його крамницю на Хрещатику вже знали в усій  Европі, а самі цукати лагідно нарекли «балабушками». Навіть іспанський інфант, видатний гурман герцог Монпанс’є не втрачав можливості купити «декілька пудів київського варення».

Сьогодні

Зберігаючи красу та міцність київських традицій, ми пропонуємо городянину спробувати на смак сонячні шматочки фруктів і овочів, якими так багата українська земля.

Ми взяли найкраще з кулінарних традицій минулого та уважно вивчили процес приготування, зробили 1000 і 1 пробу, перш ніж досягли потрібного смаку, помірної солодощі та пружності цукатів.

Саме цей особливий підхід до створення Київського Сухого Варення дозволяє нам відтворити сучасний сувенір міста. 

Передзамовлення
Передзамовлення успішно відправлен!
Iм'я *
Телефон *
Товар доданий в кошик
Перейти в кошик
Зворотний дзвінок
Запит успішно відправлений!
Iм'я *
Телефон *